No niin, vihdoinkin on tämän talven duunit tehtynä ja pidempään laskureissuun taas lähdetty. Tänä talvena pidemmän reissun kohteeksi valittiin La Grave. Lähdimme ajelemaan Rovaniemeltä kohti Ranskaa viime viikon sunnuntaina. Heti vain 600 kilometriä ajettuamme meidän luotettavasti riiraidmobiilista hajosi takarenkaan laakeri. Jouduimme sitten odottelemaan osaa puoltoista päivää pienessä Ruotsalaisessa kaupungissa. TV6 pelasti tilanteen näyttämällä melkein non stoppina Simpsoneita, Family Guyta ja muuta loistavaa viihdettä.

 

Kaunis Ford Sierra korjaamon pihassa.

Matka jatkui huollon jälkeen mukavasti ilman ongelmia. Perille pääsimme torstai aamuna. Olisimme kerenneet jo aikaisemmin, mutta nukuimme Sveitsissä huoltsikan pihalla 4 tunnin yöunet.

 

 

 

 

La Grave

Perillä olikin sitten Derby de La Meije skabat ja kylä täynnä porukkaa. Hauskat juhlat ja hyvää live musaa oli tarjolla pari päivää. Derbyjen jälkeen päästiin viimein pienelle randolle. Meikän uudet monot paino kinttuja niin paljon, että jouduin lainaamaan Teemulta vähän paremmin istuvia kuoria. Nyt onneksi on omatkin monot vihdoin muokattu ja pääsee reissun hiihto-osuuskin alkamaan kunnolla.

Luulempa, että suurin osa täällä viettämistämme päivistä tulee kulumaan Col du Lautaretin maastossa skinnaillen. Paikka on ihan hiton hieno ja laskettavaa lääniä riittää. Muutama maisema kuva ko. paikasta:

 

 

 

Veke ja Markku tauolla

Kruisailua alas

Markku funtsii autolla

 

Päivät on olleet sen verran lämpimiä, että on tullu jo kalastuskausikin aloitettua.

Loppu viikoksi lupaileekin aurinkoa ja aika lämpimiä ilmoja, elikkäs lisää randohommia tiedossa. Lisää raporttia parin päivän sisällä Ranskanmaalta!