Mäessä taas. Tulikin jo vierotusoireita kun 4 päivää oleskeli sateisessa Jyväskylässä. Pakko oli päästä laskemaan, kuitenkin kausi vielä ihan kesken. Veljelläni Veikolla sattui olemaan vapaata, niin pakkasimme riiraidmobiilin ja suuntasimme nokan kohti Narvikia. Torstai aamuna oli herätys kolmen aikaan aamulla ja lähdettiin ajelemaan kohti mäkiä. Yhdeksän aikaan oltin Riksulla ja päätettiin ottaa päiväliput ja poistaa vähä laskupoltteita. Näkyvyys oli surkea aamulla, mutta parani hieman iltapäivällä. Ihan kiva päivä, iltapäivällä päästiin laskemaan yksi jyrkempikin lasku. Iltasella ajeltiin kaverin luokse Narvikiin.

Perjantai aamu aukeni aurinkoisena ja tarkoituksena oli lähteä laskemaan hieno kuru pari kymmentä kilsaa Narvikista etelään. Ei kuitenkaan hoksattu suunnitelmia tehdessä, että sinne menevä tie olikin maksullinen. Meillähän ei tietenkään kruunuja ollut messissä, niin piti koittaa nopeasti keksiä vaihtoehtoinen kohde. Päätettiin mennä katsomaan meille uutta paikkaa, Sovande Dronning valikoitui kohteeksi koska se oli lähellä. Tiedettiin jo aluksi, että toppiin ei varmaan keretä, koska oltiin alku sähellyksen jälkeen jo sen verran myöhään liikkeellä ja nousu sinne on teknisesti vaativa. Kerettiin kuitenkin melko ylös, toppiin olisi ollut enää about 200 verttiä. Ei kuitenkaan tiedetty reittiä sinne ja kellokin oli jo kolmen hujakoilla iltapäivällä, eli jätettiin huipulla käyminen toiseen kertaan. Jäipähän seuraavalle kerralle jotain hampaan koloon, tuonne huipulle vielä mennään. Lasku oli myöskin haastavahko, ei niinkään jyrkkyyden vaan lumen vuoksi. Ylhäällä oli semmonen 3-4cm uutta lunta korpun ja jään päällä, keski vaiheilla saman verran pehmeää lunta kovan pakkaslumen päällä ja puurajan alapuolella särkyvä korppu loskan päällä. Ihan hauskaa hiihtoa, mutta on kyllä parempiakin laskuja ollut. Oli taas semmoinen harvinainen päivä, että nousu oli laskua hauskempi.  Kokonaisuutena kuitenkin oikein hieno päivä.

 

Sovande Dronning Narvikista nähtynä, tässä vaiheessa kohde oli vielä ihan muualla.

 

Beisfjorden

 

Pienen sinne tänne kruisailun jälkeen saatiin lopullinen kohde näkyviin. Etualalla Litletind, jonka kautta kuljimme ylemmäs kohti Sovande Dronningia.

 

Sovande Dronning alhaalta nähtynä. Tältä paikalta lähdimme skinnaamaan ylöspäin.

 

Ensimmäinen näkymä vuonolle.

 

Ensimmäiselle tauolla puurajalla.

 

Veikko skinnaa ylöspäin kohti Litletindiä.

 

Sovande Dronning nähtynä Litletindin alla olevalta harjanteelta.

 

Maisema Narvikiin päin.

Pari sataa verttiä Litletindin huipulta mäki jyrkkeni sen verran, että meidän oli pakko vaihtaa cramponit jalkaan ja laittaa sukset reppuun.

 

Veikko kiipeää viimeistä jyrkkää osuutta ennen Litletindin huippua.

 

Veikko katselemassa Litletindin huipun jyrkemmältä laidalta alas, tuonne ei mielellään putoaisi.

 

Sovande Dronning Litletindiltä nähtynä.

 

Veikko kiipeämässä alas Litletindiltä, oli paikotellen hieman haasteellista, kummallekaan puolelle ei kannattanut kaatua.

 

Tauolla.

 

Ei paljoa maisemat pysty enää paranemaan.

 

Meikäläinen oli kans mäellä.

 

Vuono minun näkökulmasta.

 

Vielä vähän ylöspäin

 

Sovande Dronningin huippu. Kello oli jo kolme iltapäivällä, emmekä tienneet reittiä huipulle. Tulimme siihen tulokseen, että alkaa olla liian myöhä etsiä reittiä ja on parempi jättää huiputus toiseen kertaan.

 

Litletind ja nousureittimme ylempää nähtynä.

 

Tuonne sitä pitäisi laskea.

 

Veikko diggailee korpun laskemisesta

 

Loivilla kentillä huipun alla oli kiva kruisailla auringon paisteessa.

 

Sovande Dronning ja Litletind.

Hieno päivä vuorilla, toivottavasti kelit vielä paranee ja päästään tällä reissulla uudestaan ylös jollekin toiselle vuorelle. Tämän päivän on sadellut vettä ja pilvet ovat olleet alhaalla. Huomenna toivottavasti parempaa.