Uusi blogi lienee syytä aloittaa kertomalla hieman taustaa itsestäni. Minä olen Ville Eskonen, synkässä Itä-Suomessa kasvanut ja viimeset seitsemän vuotta Rovaniemellä tukikohtaa pitänyt 26 vuotias miehen alku. Laskuhommat ovat vetäneet vahvasti puoleensa jo ylä-aste ikäisestä asti. Aluksi tuli laskettua Kolilla niin paljon kuin mahdollista ja kesätyörahat menivät  poikkeuksetta bussimatkaan Verbieriin. Lukion ja armeijan jälkeen tuli ajankohtaiseksi miettiä mihin päin sitä haluaisi asettua ja Rovaniemi vaikutti asialliselta mestalta, lyhyt matka Ruotsiin ja Norjaan sekä ihan kiva mäki kaupungin kupeessa. Koulukin tuli tuossa 6,5 vuoden aikana käytyä, hommat vähän venähti kun oli pakko päästä aina talveksi suksille. Muutaman menneen talven aikana hiihtokuvaus on myös tullut vahvasti mukaan kuvioihin. Tällä hetkellä tilanne on se, että sain paperit kouraan koululta tuossa joulukuun loppupuolella, en jatkanut työsopimusta uuden vuoden jälkeen ja kämpänkin menin sanomaan irti. Olen siis asunnoton ja työtön raggari, valmiina piirtämään käännöksiä koskemattomille lumikentille. Free your mind and your ass will follow, vai mitenkäs se menikään.

Viime talvena olin kaksi kuukautta Hakubassa, Japanissa. Talvi oli lämpimin 40 vuoteen ja tammikuun lopusta maaliskuun alkuun satoi melkeimpä kerran viikossa vettä 3000 metriin asti. Kuitenkin myös melkein joka viikko saatiin puuteria. Reissun jälkeen kun levitin faktat sisäisten silmieni eteen, kuin paraskin mestari etsivä, tuli fiilis, että tuo paikka on pakko kokea normaalina talvena. Tämän valaistumisen kokeneena ostin sitten kesällä lentoliput ja varasin majotuksen täksi talveksi, tällä kertaa olen paikalla kolme kuukautta. Tuolta kun palaan, niin olisi tarkoitus harrastella alamäkiurheilua täällä pohjolan perukoilla, pitkin pohjoista Ruotsia ja Norjaa, ehkä hitusen Suomessakin. Näiltä reissuilta pyrin tänne muutaman kerran viikossa pistämään juttua ja kuvia.

Elikkäs pistäkää ihmiset sivu bookmarkkeihin ja tsekkailkaa aina sillon tällön. Luvassa on toivottavasti paljon puuteria ja varmasti voin luvata ainakin hyvää meininkiä.

Kirjoittaja ihan pilvessä.

 

--Ville