Tänä vuonna on kesä ajoissa täällä Alpeilla. Veikko käväsi keskiviikkona Serre Chevalierissa kun mie olin kotona flunssan kourissa. Tänään oli +27c, eli jäi mäenlaskut turvallisuus syistä väliin. Toissa päivänä kävimme Veken kanssa skinnaamassa Col du Lautaretilla. Hieno retki ja saatiin kiva lasku hyvällä lumella. Eilen aamulla laskimme hienon laskun St. Cristophen kylään. Hyvää firniä n.1200 verttimetriä ja sen jälkeen pitkä kävely alas kylään. Aurinko paistoi ja maisemat olivat todella upeat, eli kaikin puolin hieno päivä. Kyläkin oli semmonen, että voisi muuttaa eläkevuosiksi sinne.

Serre Chevalierin maastoa

Lämmintä on...

 

Ville tauolla skinnailureissulla

Ville kruisailee kivaa firniä

 

Tuolla laakson pohjalla on St. Cristophin kylä

 

Veikko laskee, mie oottelen vuoroa

Meikän vuoro

Tauolla laskun päätteksi

Yläosassa oli kivoja vanhoja lumivyörykasoja ylitettävänä

Vihdoin kengät jalkaan ja polkua pitkin alas

 

St. Cristophin yläkylää

Afterski oluet kylillä, kyllähän maistui hyvältä yli kahden tunnin helteessä tarpomisen jälkeen

 

Tänään hellepäivää vietettiinkin kalastuksen merkeissä. Olimme äärimmäisen hienolla pienellä joella, jossa oli tammukkaa ihan mukavasti. Muutamassa tunnissa saatiin yhteensä 5 tammukkaa, jotka pääsivät jatkamaan kasvamista. Haastavaa hommaa täällä kalastus, kun kalat ovat varsin arkoja kirkkaassa vedessä.

Tammukkapooli

 

Ei paljon joki voi hienommaksi muuttua

Hieno päivä joella ja mäessäkin ollut kivaa. Ens viikolle lupaileekin jo takatalvea, jospa sitä vaikka päästäisiin puuteria vielä laskemaan. Kalalla käydään varmasti vielä monta kertaa, sen verran hienoja nämä paikalliset joet.